Dag 4 - 05-11-2021
Blijf op de hoogte en volg Els
05 November 2021 | Curaçao, Willemstad
Vandaag nog een keertje met de bus. De bus komt redelijk op tijd en vandaag gaan wij naar het zeeaquarium. Hebben hierover gelezen en zijn benieuwd hoe het hier in Curaçao is. Er zijn allerlei aktiviteiten; zoals het voeren van de roggen, flamingo’s, lobsters en er is ook een dolfijnenshow. We bekijken de aquaria, maar sommige ruiten zijn een beetje beschadigd en dit doet afbreuk aan het plezier van het kijken naar de vissen. Het voeren van de roggen begint en de verzorger vertelt over de roggen in de bak. Je mag met een paar belangstellenden iets dichter bij komen en zelfs je hand in het water doen en de rog aaien. Ik vind het nogal een hobbelige rug, maar het is een bijzonder beest om te zien. Om de zoveel tijd is er ergens een aktiviteit. Bij de flamingo’s mag je na goed desinfecteren van je handen een teiltje vasthouden waar een prutje van garnalen en intvisjes in zit. De flamingo’s zijn van die mooie statige vogels en komen zeer sierlijk aangestapt en stoppen hun snavel in het prutje en slobberen het goedje naar binnen. Door deze mix blijven ze mooi op kleur (zacht rose). Als een vrouwtje lobster eitjes gaat leggen zijn dat er tussen de twee tot vijf miljoen eitjes.
Er blijven er gelukkig maar een paar van over. Maar wat duurt het lang eer je een beetje lobster van formaat hebt. Degene die in de bak lopen zijn zelfs al zo’n vijftien jaar oud. Ze krijgen stukjes vis gevoerd. Het blijken ook nog eens kannibalen te zijn, want als een andere lobster uit zijn schild is gegroeid komt deze met een zachte huid te voorschijn en duurt het een tijdje eer hij weer een hard schild heeft. In de tussentijd willen zijn mede-lobsters graag een hapje van hem nemen. Tenslotte is er nog een dolfijnenshow. Dat is lang geleden dat wij zoiets hebben gezien. Buiten het feit dat deze dolfijnen in gevangenschap leven lijkt het toch alsof zij heel veel plezier beleven in de sprongen die zij maken. Het is ongelooflijk met hoeveel kracht zij uit het water komen en hoe hoog zij springen. Al met al een leuk bezoek aan dit aquarium. Terug naar het hotel en dan eten aan het strand. Wij komen bij een nieuw restaurant, maar vinden niet echt iets op de kaart waar wij zin in hebben. Dan toch maar terug naar het restaurant van de avond ervoor. “Tja niet gereserveerd” dat zal moeilijk worden. Ik zie de baas lopen en zeg sorry ik heb niet gereserveerd. Mijn mond valt open van verbazing als hij antwoord: ja ik heb de naam Kleiman inderdaad niet op de lijst gezien. Hij heeft ons één keer gezien en wij hebben één keer bij hem gereserveerd. Ongelooflijk dat iemand zo goed namen kan onthouden. Hij heeft gelukkig nog een tafeltje over.